Over ons

de fietsgids

Wie ben ik?

Hallo, ik ben Kaat. Overdag sta ik voor de klas, na de uren verken ik de wereld. Als reisbegeleidster voor Joker neem ik mensen mee naar alle hoeken van de wereld: Wales, Noorwegen, Argentinië, Mexico, Cuba, Indonesië … Reizen is voor mij de ultieme manier om mensen te ontmoeten, grenzen te verleggen en andere culturen te ontdekken. Het liefst op de fiets. Ik heb de fietsgids opgericht omdat ik duurzaam, lokaal en toegankelijk toerisme meer op de kaart wil zetten. Tegelijkertijd wil ik een echte fietsambassadeur zijn die mensen inspireert om meer te fietsen.

Wie fietsgidst mee?

Iris de fietsgids

Ik ben Iris, fiere mama en docent NT2 en Engels. Ik werkte enkele jaren als fietsgids in het kleurrijke Barcelona. Toen ik de Sagrada Familia voor de Sint-Romboutstoren verruilde, was ik blij verrast door het thuisgevoel dat ik hier in Mechelen vond. Ik ben dol op Mechelen, op haar rijke geschiedenis, haar artistieke aanbod, haar bruisende markt en haar diversiteit. Ik nodig graag iedereen uit om hier mee van te genieten op onze fietstours!

Joachim de fietsgids

Ik ben Joachim, historicus met een passie voor Mechelen. Ik neem je met veel enthousiasme op sleeptouw door de stad en vertel honderduit over hoe Mechelen evolueerde van kleine stad tot wereldrijk. Spring maar achterop!

Kathleen de fietsgids

Ik ben Kathleen. Reizen en fietsen zijn helemaal mijn ding. Tijdens mijn studies toerisme proefde ik al van het gidsen maar het is pas toen “de fietsgids” mijn pad kruiste dat ik er ook echt voor ging. Ik kijk er enorm naar uit om jullie het prachtige en bruisende Mechelen te tonen.